Званично: Fossil излази с тржишта паметних сатова

GS
Foto: Twitter

Као дио нове стратешке одлуке, Fossil је објавио да излази с тржишта паметних сатова те да ће се фокусирати на дизајнирање и дистрибуцију традиционалних сатова, накита и кожне галантерије.

Након неколико година ишчекивања нових модела из никад представљене линије Ген 7, Fossil је објавио да излази с тржишта паметних сатова.

"Будући да се тржиште паметних сатова значајно развило у посљедњих неколико година, донијели смо стратешку одлуку да изађемо из тог пословања. Fossil преусмјерава ресурсе како би подржао нашу темељну снагу и кључне сегменте пословања који нам пружају прилике за даљњи раст – дизајнирање и дистрибуција традиционалних сатова, накита и кожне галантерије под властитим и лиценцираним брендовима“, саопштили су из Fossila за The Верге.

Иако је вијест о Fossilovom напуштању тржишта паметних сатова изненадила неке, чињеница је да је ово било на видику већ неко вријеме. Наиме, компанијина линија сатова Ген 6 представљена је прије 2021. и од тада није било новитета у њиховом портфељу паметних сатова, иако су нове моделе верзије избацивали свакога љета.

Осим тога, у децембру се на Redditu пуно говорило о томе да Fossil одлази с тржишта паметних сатова с WearOS-om.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана