Зашто су ваша лица важна Фејсбуку?

Агенције
Зашто су ваша лица важна Фејсбуку?

Фејсбук стварно жели да зна како изгледате! Друштвена мрежа је купила Face.com, компанију за технологију препознавања лица људи на фотографијама.

Једна од апликација, КЛИК, може да идентификује ликове ваших Фејсбук пријатеља на фотографијама које сте усликали мобилним.

Друга апликација, PhotoTagger, користи Фејсбук да "ауто-тагује" лица у фото-албумима.

Није, међутим, сасвим јасно како Фејсбук планира да инкорпорира технологију и раднике Face.com-а који је, незванично, купљен по цијени између 55 и 100 милиона долара.

Мајк Ајзак, блогер сајта All Things D, каже да је највероватније да Фејсбук жели да искористи мобилно искуство Faceа да унаприједи своју технологију препознавања лица на смартфонима и таблетима.

 - Фејсбукови приједлози за таговање тренутно не функционишу на мобилним уређајима као на десктоп рачунарима, тако да је могуће да ће Face.com убрзати процедуру таговања код корисника мобилних платформи. А тајминг има смисла, с обзиром на то да је Фејсбук недавно лансирао Cameru, апликацију која олакшава фотографисање и постављање фотографија на Фејсбук, каже Ајзак.

На једном посту блога компаније Face.com, CEO Гил Хирш написао је да ће ови производи доприњети популарности Фејсбукових мобилних понуда.

Фејсбук је послао званично саопштење Си-Ен-Ен-у:

- Људи који користе Фејсбук воле да са својим пријатељима подјеле фотографије и успомене а технологија Face.comaа доприњеће у обезбјеђивању најбољег могућег искуства фотографисања. Ова трансакција доводи у нашу кућу тим и технологију свјетске класе.

Све је ово важно јер је Фејсбук најпопуларније мјесто на Интернету за размењивање фотографија. Компанија је израчунала да се сваког дана постави око 300 милиона слика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана