Зашто нови YouTubе снимци имају тачно 301 преглед?

businessinsider
Зашто нови YouTubе снимци имају тачно 301 преглед?

Скоро сваки нови видео на YouTubеу неко вријеме има тачно 301 преглед, а испада да у питању није невјероватна случајност, већ за ово постоји разлог – YouTubе ово ради намјерно.

Када се постави нови видео и почне да скреће пажњу посјетилаца на себе, Google жели да буде сигуран да ти прегледи долазе од правих посjетилаца и да у питању нису „намjештени" кликови појединих компанија или појединаца како би скренули пажњу на свој видео или производ.

Због тога YouTube зауставља бројач на 301 преглед док његови системи статистички прегледају видео и његове копије на серверима широм свијета како би верификовали посјету.

Није јасно зашто је компанија изабрала баш број 301.

Тед Хамилтон, један од YouTubе менаџера, каже да не зна зашто је баш тај број прегледа изабран, и додаје да сваки видео који за јако кратко вријеме привуче велики број особа бива подвргнут провери.

YouTubе зауставља бројач на 301 прегледу на пола дана, а понекад и дуже, док се врши верификација али се интерно и даље наставља биљежење прегледа. Када се број прегледа верификује, укупан број прегледа у том периоду се додаје јавном бројачу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана