Зашто је у Appleовим рекламама увијек 9:41?

Businessinsider
Зашто је у Appleовим рекламама увијек 9:41?

У Appleу се све ради са разлогом. А то чак укључује и вријеме које се приказује на уређајима у промотивним материјалима и телевизијским рекламама.

Вријеме у питању било је 9:42. Ово вријеме се могло видети на рекламама, у новинским огласима, па чак и на Appleовом сајту.

Објашњење је просто: То је јутарње вријеме када је Стив Џобс најавио први iPhone 2007. године. Током свом обраћања, отприлике у 42 минуту, Џобс је изјавио: „Данас Apple поново осмишљава телефон".

На екрану иза њега појавила се слика телефона на ком је вријеме 9:42. Међутим, све се промјенило када је представљен први iPad. Када је он представљен, вријеме на сату било је другачије – 9:41.

Уколико сата погледате Appleов сајт, вријеме на уређајима је 9:41. И то не само на iPhoneу, већ и на Macовима, а када су представљени iPad и iPad Air 2, вријеме на њима је такође било 9.41.

Зашто се вријеме променило?

Разог је веома прост, судећи по бившем iOS шефу, Скоту Форсталу.

"Осмишљавамо представљања тако да велико откривање производа увијек буде након 40 минута излагања. Када се велика слика производа појави на екрану, желимо да вријеме које приказује буде приближно стварном времену на сатовима публике. Али знамо да се то неће увијек десити у минут", тврди Форстал.

Вријеме на iPhoneу било је изузетно тачно. Џобс је најавио телефон тачно у ово вријеме, судећи по преносу уживо сајта Endgadget.

Компанија је зато за представљање iPadа одлучила да вријеме буде 9:41 - без неког конкретног разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана