Заиграјте највећу игрицу на свијету

Aгенције
Заиграјте највећу игрицу на свијету

Више од 100 људи се окупило да би гледало потпуно интерактивну партију легендарне игрице Понг, са "рекетима" високим девет спратова и "лоптицом" од шест метара, на згради високој 130 метара, преносе агенције.

Група компјутерских програмера је искористила LED свjетла на фасади зграде у Филаделфији, високе 130 метара, да направи највећу видео игрицу на свијету.

У петак се више од 100 људи се окупило код филаделфијског Музеја умјетности да би гледало потпуно интерактивну партију легендарне игрице Понг, са "рекетима" високим девет спратова и "лоптицом" од шест метара, на згради "Цира Центра" на дргуој страни ријеке Скулкил.

Професор са универзитета Дрексел, Френк Ли и његов тим су трансформисали свјетла, која обично приказују статичне слике и шаре које се понављају, у игрицу тако што су написали посебан програм за контролисање свјетала, а за то им је требало неколико мјесеци.

Ли је први пут дошао на идеју 2008. године, када су га шаре на згради подсјетиле на једну другу легендарну грицу – Тетрис.

- Пролазио сам ноћу поред зграде и замислио облике из Тетриса како падају. Од тада покушавам да направим игрицу – рекао је Ли.

У почетку, власници зграде нису дозволили овакав подухват зато што су мислили да никога неће интересовати огромна верзија старе игрице, али су се на срећу предомислили.

- Сви воле Понг, он је дио наше културе, то је прва комерцијално успјешна игрица која је покренула цијелу индустрију – каже Ли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана