За само три дана 200 пријављених за бањалучки Digital Spark

M:tel
За само три дана 200 пријављених за бањалучки Digital Spark

Трећи "Digital Spark - Allview IT&М Challenge" под генералним покровитељством компаније м:тел стиже и у Бањалуку, након изузетно успјешних конференција у Сарајеву и Мостару које су одржане током новембра прошле године, а на којима је учествовало скоро 200 младих заинтересованих за развој IT и пословних вјештина.

Ријеч је о конференцији из области информационих технологија (IT) и маркетинга, која је намијењена младим предузетницима, студентима, фрееланцерима и програмерима, те маркетинг менаџерима, а биће одржана у суботу 28. фебруара у 10 часова у просторијама Економског факултета у Бањалуци.

О каквој се заинтересованости за овај пројекат ради, говори и податак да је на адресу конкурса за бањалучки "Digital Spark" стигао огроман броја пријава, па се потребних 200 учесника пријавило у само прва три дана, много прије истека званичног рока за пријаве.

Ово је недвосмислен показатељ да су млади Бањалучани веома заинтересовани за развој нових технологија и њихову практичну примјену, једнако као и њихове колеге у Мостару или Сарајеву.

Подсјетимо, прва конференција Digital Spark одржана је у просторијама сарајевског Hub387, а затим и седам дана касније у Технолошком парку Интера у Мостару, а сва мјеста за учешће била су брзо попуњена, баш као што је то случај и сада у Бањалуци.

Програм "Digital Spark" конференције је брижљиво подијељен на неколико најактуелнијих тема, које учесницима представљају стручњаци у својим областима.

Тако је о главној теми конференције у Сарајеву је говорио Фаик Ћатибушић, сениор софтњаре инжењер из компаније Mistral Techologies, који је открио учесницима све о Андроиду, тренутно најпопуларнијем оперативном систему, те представио његову посљедњу верзију - Lollipop. Бањалучани ће на ову тему слушати свог суграђанина Ђорђа Хрњеза, сениор софтњаре девелопера из компаније Asseco.

Када је у питању IT бизнис као прилика за младе, за ту тему у Бањалуци биће задужен Владимир Ћорда из Иновационог центра Бањалука, који ће такође представити и моделе подршке и развоја овог сектора.

"Digital Spark је заиста фантастична прилика да се млади подузетници - садашњи и будући - упознају са најновијим трендовима у свјетском старт уп и маркетинг свијету. Некада је било потребно 50 година да се изгради компанија од милијарду долара, а сада је технологија и доступност исте смањила тај јаз на свега пар година", навео је Кенан Салихбеговић, маркетинг менаџер Hub387, који је држао предавање на тему IT бизниса у Сарајеву и додао да му је изузетно драго да најуспјешније домаће компаније попут M:tel-а схватају важност улагања у младе и ширење знања када је у питању област технологије.

Маја Старчевић, маркетинг менаџер из организације Ауцтус, која је држала предавања на оба претходна издања "Digital Sparkа", и младима у Бањалуци ће открити понешто о тајнама примјене маркетинг концепта у развоју и комерцијализацији технолошких иновација.

Након излагања стручњака планиран је и конструктивни дијалог учесника и предавача, на крају дружења биће уприличена забавна провјера усвојеног знања, а најбољима су уручени поклон пакети.

Поред m:tel-а и компаније Allview из Румуније, као генералних покровитеља, организатор бањалучке Digital Spark конференције је Омладински центар Auctus из Бањалуке уз партнерску подршку Економског факултета у Бањалуци.

 

 

m:tel – имате пријатеље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана