YouTube уводи куповину директно преко реклама

Агенције
YouTube уводи куповину директно преко реклама

Сви корисници YouTubeа, популарног интернет сервиса за размjену видео садржаја, од сада ће куповину моћи да обаве директно преко видео-огласа.

 

Оглашивачи ће на свом видео-огласу моћи да истакну линкове који воде до одређених производа, њихове цијене и спецификације.

Нови формат оглашавања дио је шире Googleове стратегије којом жели да конкурише популарним страницама за продају производа путем интернета, као што су Амазон и еBay.

За малопродајне ланце могући савез с Googleом могао би да буде начин којим би се смањила доминација Амазона и унапредила понуда за трговину преко мобилних телефона.

YouTube се нада да ће искораком у електронску трговину на најбољи начин искористити више од милион YouTube канала који се баве оцjењивањем производа, а број прегледа таквих видеозаписа у порасту је за 50 одсто у односу на претходну годину.

Први партнери YouTubeа у трговини путем интернета су Sephora, компанија која се бави малопродајом декоративне козметике, и wayfair.com, страница за продају намештаја и опреме за домаћинство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана