Yahoo преузима Tumblr за милијарду долара?

Агенције
Yahoo преузима Tumblr за милијарду долара?

Челници компаније Yahoo ових дана завршавају прве преговоре са представницима блог сајта Tumblr, а цијена која се помиње у вези са преузимањем достиже и милијарду долара.

Позивајући се на добро обавјештене изворе, портал AllThingsD, наводи да су у питању озбиљни преговори који су још увијек у фази почетних договора. С друге стране, АdWeek у свом извjештају наводи да су се преговори одвијали око бројке од милијарду долара.

"Yahoo мора да порасте и повеже се са својом публиком на бољи начин, а Tumblr би могао добро да искористи позицију њиховог главног оружја – ту су прије свега почетна страна Yahooа као и бројне друге предности у области дигиталних медија", пише AllThingsD.

У анализи се наводи и то да Tumblr ионако користи млађа и мобилнија публика, што се поклапа са новим визијама челних људи Yahooа.

Мариса Мајер, извршна директорка компаније Yahoo, увела је бројне новине од када је дошла на ту позицију. Међутим, ниједан од њених десетак кључних потеза нема толике размјере као што би имало потписивање уговора са Tumblrом.

Основан у фебруару 2007. године, Tumblr је израстао у компанију са 175 запослених у сједиштима широм САД. Дневно се на том сајту објави око 70 милиона постова на око 108 милиона блогова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана