Yahoo преузео трон од Google-а

Aгенције
Yahoo преузео трон од Google-а

Yahoo нема баш често прилику да у нечему "побjеди" Google, али и то се дешава: по статистичким подацима comScore-а из јула, компанија Марисе Мајер је актуелни "краљ интернет саобраћаја".

Ово је први пут да Yahoo побjеђује Google од маја 2011. године и многи ће ово схватити као прву велику потврду успjешне прве године Мајерове на позицији извршне директорке, сматра CNNMoney.

Yahoo сајтови регистровали су 196,6 милиона јединствених посjета у односу на Google-ових 192,3 милиона. У ове бројеве није убачена Yahoo-ова посљедња аквизиција - Тumblr, чијих 38,3 милиона посjета су обрачунати посебно, истиче Мarketing Land.

"Сада, прије него што почнете да продајете своје Google акције, треба да знате да ово не значи да се однос снага тотално промјенио у корист Yahoo-а," написао је Скот Бадмен, аутор блога на NBC-евом Тech Now! порталу. "Најважније је колико новца Google обезбјеђује и зарађује и то је оно што привлачи инвеститоре. И то је оно гдје Yahoo значајно заостаје и гдје мора да се поправи и то нема везе са бројем посјета."

Битно је истаћи и да је број јединствених посета Facebook-а у паду са 161 миллона у јулу 2012. на 142 милиона прошлог мjесеца по подацима АdWeek-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана