Yahoo представио ново рухо

Aгенције
Yahoo представио ново рухо

Након интензивне изградње Yahoo је коначно представио и нови лого.

Лого сада изгледа бистрије и тање те је написан новим sans-serif фонтом, који је изумио Yahoo.

И даље је љубичасте боје, мало тамније, и има уобичајено велика слова с ускличником на крају, који "плеше" у неким верзијама. Нови лого није толико другачији да би се чести посјетиоци изненадили.

Yahoo је поставио двије врсте новог изгледа свог Tumblra у поноћ. На једном су слова бијеле боје, а позадина је љубичаста, док је на другом обратно. На страници Yahoo.com нови лого је већ постављен и налази се у лијевом углу на врху.

"Жељели смо остати одани нашим коријенима, али да прикажемо еволуцију наших производа", написала је компанија на Tumblrу.

Yahoo је успио обично ребрендирање претворити у импресивни маркетиншки успон који је трајао 30 дана.
Протеклих мјесеци компанија је дневно мијењала лого на својој страници. Постављено је 29 необичних логоа и на крају је изабран овај најједноставнији.

"Дијелећи ове варијанте логоа припремали смо људе за промјену, тако је био мањи ризик да нам се деси оно што се десило Гапу", рекао је Дејвид Еирекс, графички дизајнер специјализован за брендирање.

Када је конфекцијска компанија Гап 2010. године покушала промијенити свој лого дошло је до несугласица између лојалиста Гапа и ентузијаста који су били за промјену логотипа. Компанија је морала вратити стари лого.

Но, Yahoo своју кампању ребрендирања спроводи већ дуго.

"Лого је само дио новог брендирања и имиџа кампање. Сигнализира конзументима, инвеститорима и упосленицима да стижу промјене", рекао је професор Бернд Шмит из Колумбиа Бисзнис школе.

Yahoo није освјежио свој лого од 2009. године и углавном је био сличан оном из 1995. године. Изазов промјене дат је у руке новој директорки Мариси Мајер, која покушава удахнути нови живот овом бренду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана