Xiaomi новом серијом 14 Ултра помјерио границе фотографисања

Г.С.
Xiaomi новом серијом 14 Ултра помјерио границе фотографисања

Технолошки гигант Xiaomi посљедњом серијом Xiaomi 14 паметних телефона помјерио је границе фотографисања.

Xiaomi је у Барцелони на МЊЦ сајму представио 14-у серију својих паметних уређаја, звијезда меју њима је Xiaomi 14 Ултра. 

Уређај покреће што друго него HyperOs с темељима Андроида 14, а у срцу је снажни Qualkom Snapdragon 8 Ген 3 чип.

Јер ријеч Ултра није довољно, и заслужује префкис Xiaomi.

У питању је итекако адекватна замјена за професионални апарат, која има најквалитетније камере на тржишту и то је понос овог технолошког гиганта, преноси Кликс.

На задњем дијелу су смјештене четири камере од по 50 мегапиксела. Широка камера има физички отвор бленде ф1.6-4.0 са ширином објектива од 23 мм. Телефото камера одговара ширини објектива од 75 мм и посједује ф1.8 отвор бленде, док је перископ камера са зоомом од 120 мм фиксног отвора бленде од ф2.5. Ултраширока камера која обухвата 122 степена посједује ф1.8 отвор бленде тако да су захваљујући отвору бленде ове, али и других камера све фотографије одличне и у ноћним увјетима, па и фотографишући из руке.

Леика систем осим у хардверу, дашак уноси и у софвер камере, па за фотографисање и снимање посједујете ЛЕИЦА Аутхентиц и ЛЕИЦА Вибрант модове, посебне филтере приликом фотографисања, али и још посебније ПРО ЛУТ’с филтере током снимања видео садржаја.

Током  теста  цјелодневног рада у којем је 10-ак сати дневно био упаљен дисплеј уређаја, највише је трпјела батерија. Иако је њен капацитет 5.000 мАх, то нам је више пута било мало за свакодневно кориштење.

Xiaomi 14 Ултра не посједује екстра брзо пуњење као нпр. Xiaomi 13Т, али посједује 90W пуњење којим 100-постотну напуњеност батерије постижете за 33 минуте.

Xiaomi 14 Ултра најмањи Ултра паметни телефон и показатељ да може бити и елегантно и компактно и јако јер мало нам за срећу треба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана