Xiaomi је направио први провидни телевизор за ширу употребу

Г.С.
Xiaomi је направио први провидни телевизор за ширу употребу

Кинеска компанија Xiaomi је јавности представила прво издање Mi TV LUX транспарентног телевизора.

Као први телевизор оваквог описа намијењен масовној производњи, нови Xiaomi ТВ је привукао пажњу јавности. Купцима овај ТВ нуди доживљај провидне самосвијетлеће технологије од ивице до ивице.

Креиран тако да слику преноси као ухваћену у ваздуху, стварајући притом нови начин уживања у визуелном садржају, и то по цијени од 7.200 долара.

Прозирно издање Mi TV LUX, нуди комбинацију врхунске технологије и индустријског дизајна. За компанију Xiaomi, како наводе, ово представља велики напредак и корак ка даљем истраживању и креирању ТВ форми будућности. Када је искључен, овај телевизор изгледа као сасвим обичан стаклени панел.

С друге стране када је укључен, слике које приказује изгледају као да лебде у ваздуху, пружајући ново визуелно искуство.

Међутим, овај телевизор није без мана. Постоји озбиљан одсјај на панелу, а чињеница да је панел провидан чини да се црне и бијеле лошије виде. Јаче боје одају утисак да се ради о потпуно обичном телевизору.

А за кога је заправо овај телевизор? Вјероватно за младе архитекте који имају сјајни интеријер у свом дому и желе нови занимљив “комад”. Или пак за оне који су запањени новим и иновативним технологијама, пrenosi B92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана