Xiaomi испоручио више од 60 милиона телефона

Tportal.hr
Xiaomi испоручио више од 60 милиона телефона

Xiaomi, свега четири године стар кинески произвођач мобилних уређаја, из дана у дан остварује све боље резултате. У 2014. компанија је испоручила више од 61 милион паметних телефона, уз двоструко више приходе.

 

Ова компанија, која је недавно постала трећи највећи произвођач паметних телефона, тако је испоручила вртоглавих 227 посто више уређаја но у истом периоду 2013, иако је избјегавала западњачка тржишта попут Америке, Велике Британије и Аустралије. Ове године очекује ширење и у остатак свијета, чиме су очекивања аналитичара попримила сасвим нове димензије.

'Вјерујемо да би сви на свијету ценили могућност уживања у технолошким иновацијама. Због тога остајемо потпуно посвећени развоју на свјетском нивоу', рекао је оснивач компаније Леи Џун.

Компанија је паралелно с извјештајем представила и свој најновији ентрy-левел паметни телефон Редми 2. По цијени од свега 110 америчких долара, очигледно је да ће насљедник врло популарног Редмија доживјети значајан тржишни успјех. Иако се Xiaomi у промоцијама посебно посвећује перјаницама из серије Ми, јефтинији уређаји редовно су међу продаванијима.

Редми 2 задржава 4,7-инчни екран са 1.280 пута 720 пиксела, али што се хардвера тиче, стигле су значајне надоградње. Срце му тако чини 64-битни Qualcommов Snapdragon 410 чип, гигабајт радне меморије и осам GB складишног простора. Уређај краси још и 8-мегапикселна главна камера те двомегапикселна камера за видеопозиве, а са софтверске стране ту је очекивано MIUI 6, прилагођена Андроидова платформа. За сада нема информација о доступности уређаја.

Xiaomi би 15. јануара требао открити и нову перјаницу из серије Ми како би понуда била потпунија. Сад само ваља очекивати када ће се ова млада компанија коначно одлучити за продор на кључна западна тржишта, што би могло бити отежано због бројних патентних проблема. А произвођачи попут Самсунга и LG-ја итекако имају разлога за бригу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана