Xiaomi ће 28. децембра представити паметни телефон Ми 11, први са Snapdragon 888 процесором

ГС
Xiaomi ће 28. децембра представити паметни телефон Ми 11, први са Snapdragon 888 процесором

Компанија Xiaomi је путем друштвене мреже Weibo саопштила да ће 28. децембра представити свој нови паметни телефон, а то је Ми 11.

Xiaomi је често прва компанија која представља мобилне с најновијим Qualcomm Snapdragon процесорима, чак и ако су на тржишту доступни тек седмицу или двије, а нови с паметни телефон неће бити изузетак.

Xiaomi Ми 11 ће бити представљен 28. децембра с најновијим Qualcomm Snapdragon 888 процесором, а представљање ће бити обављено на догађају у Кини. Вјерује се да ће Xiaomi представити и моћнију верзију паметног телефонa под називом Ми 11 Про на истом догађају.

Ова два уређаја ће покретати најснажнији Љуалцоммов процесор до сада, а вјероватно ће и Самсунг искористити исти процесор у неким верзијама свог предстојећег флегшип мобилног Galaxy 21 који стиже у јануару.

Xiaomi није открио детаље, али је наведено да ће нови мобители донијети "невјероватан напредак".

Гласине говоре да ће Ми 11 имати QHD+ AMOLED екран фреквенције освјежавања 120Хз, камеру од 50 МП, батерију од 4.780 мАх те да ће подржавати 50Њ брзо пуњење, преноси Klix.ba.

Ми 11 Про ће вјероватно имати исти екран и брзину пуњења, али и нешто већу батерију од 4.950 мАх те главну камеру од 108 МП.

Почетак продаје на глобалном нивоу није званично саопштен, али ће се то вјероватно догодити у јануару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана