X увео још два нивоа претплате: Ево које погодности доносе и колико кошта најповољнији

Г.С.
X увео још два нивоа претплате: Ево које погодности доносе и колико кошта најповољнији

Настављају се покушаји X-а (некадашњег Twitterа) да што више својих корисника пребаци у неки од наплатних режима кориштења.

 Након контроверзног програма плаћене верификације Twitter Blue, који се сада зове X Premium и кошта 8 евра мјесечно, друштвена мрежа и њен власник Илон Маск осмислили су још понеки начин како узети новце. Недавно су тако покренули програм плаћеног отварања свих нових рачуна, који важи за Нови Зеланд и Филипине, а кошта 1 долар годишње. Циљ му је смањити количину спама и ботова, пише bug.hr.

Сада се остварује још једна Маскова недавна најава – шири се понуда доступних претплатничких пакета. Уз постојећи X Premium за 8 евра мјесечно, сада корисници добивају један јефтинији, по цијени од 3 евра, као и један двоструко скупљи пакет претплате. У зависности о цијени, мијењају се и погодности које поједини претплатнички пакет нуди.

X Basic

Основни пакет Basic кошта 3 евра мјесечно или 32 евра годишње. Претплатницима омогућава накнадно уређивање објава, постављање дужих објава и видеозаписа, скидање видеа, слушање садржаја с искљученим заслоном мобитела, као и одређене могућности персонализације (од иконе апликације, па до скривања властитих лајкова и слично). За овај претплатнички пакет није потребно верификовати свој идентитет, а претплатници на њега на X-у неће имати видљиву "плаву квачицу".

X Premium

Средњи пакет, по цијени од 8 евра мјесечно или 84 евра годишње, остаје какав је и био. Дакле, нуди све што нуди и Basic, но доноси и верификацијску квачицу, приказује мање огласа на платформи, већу видљивост објава, као и могућност зараде објавама (за професионалне креаторе садржаја).

X Premium+

Најскупљи пакет од сада кошта 16 евра мјесечно или 168 евра годишње. На пакет Premium надограђује још само двије погодности: бољу видљивост објава те потпуно уклањање реклама из приказа садржаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана