WP8: Nokia није задовољна трудом Microsoftа

Aгенције
WP8: Nokia није задовољна трудом Microsoftа

Компанија Microsoft најављује и избацује бројне поправке и побољшања за Windows Phone, а велики и "озбиљнији" апдејт очекује се током 2014, али Nokia је незадовољна врло спорим темпом рада дива из Редмонда.

У интервјуу за "International Business Tomes" (IBT) који преноси The Verge, потпредсjедник Нокије за развој апликација Брајан Бинијак рекао је да финска компанија покушава да усади свој начин размишљања и другима (Microsoftu) и да је "најважнија ствар у свему – вријеме."

Nokia је објављивала нове Windows Phone 8 смартфоне готово непрекидно од првог дана (новембра прошле године), али мањак апликација и софтверских побољшања се још није решио.

"Ми избацујеме нове уређаје непрестано и ако за сваки од њих не постоји апликација која је некоме битна - то је за нас пропуштена прилика," рекао је Бинијак. "То што Microsoft чека крај фискалне године за нове циљеве, то за нас не доноси ништа добро – ми сада морамо да продајемо смартфоне."

Бинијак ипак није директно напао Microsoft са свих страна, али фрустрација због спорости појављивања новог софтвера је била приметна и то посебно када су у питању Nokia Лумиа уређаји.

"Није само у питану хардвер, такође је подједнако важно шта иде уз тај хардвер. Не можете да продајете хардвер без апликација, једноставно не можете. Да бисте људе натјерали да пређу са својих iOS или Андроид уређаја, морам да будем сигуран да су апликације до којих вам је стало присутне и на вашем новом смартфону или таблету и да су чак и боље него тамо. Такође, желим да пружим корисницима јединствено искуство које на другим уређајима нећете имати. Ми не желима да се ослањамо на неког другог и да сjедимо и чекамо да неко поправи то што мора да се поправи."

И поред незадовољства, Бинијак ипак сматра да се ситуација поправља: "Људи ускоро неће моћи да кажу – ове апликације нема на Windows Phone уређајима," и то ускоро - до краја 2013. године, каже Бинијак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана