Windows 9 бесплатан за власнике Windows 8 лиценци

Агенције
Windows 9 бесплатан за власнике Windows 8 лиценци

Иако смо само неколико дана удаљени од великог Windows догађаја, информације стижу несмањеним ритмом. Softpedia доноси извjештај према коме ће Microsoft дjелити бесплатно Windows 9 за све оне који имају Windows 8, у покушају који би могао имати и неке скривене циљеве осим пуког повећања усвајања новог оперативног система.

Као што је познато, Windows 8 је прошао слабије од очекивања, а стопа усвајања је остала прилично мала, посебно у његовим првим мjесецима на тржишту. Много корисника је критиковало компанију у погледу промјена које је направила а посебно што се толико фокусирала на функције на додир, те су ове контроверзе довеле до разочаравајућег учинка на тржишту.

Windows 9 би требао да донесе доста промена на овом пољу, а према најновијем извјештају, Microsoft ће га учнити бесплатним за оне који имају модерни оперативни систем (Windows 8 и Windows 8.1).

Иако то никада није јавно признао, ни Microsoft није задовољан послом који је урадио Windows 8, а према неким инсајдерским изворима, руководиоци ове компаније су заиста на састанцима са запосленима рекли да је овај модерни оперативни систем обавио посао испод сваког очекивања.

Ни након неколико ажурирања, удео Windowsа 8 није постао задовољавајући, те су сада све очи усмjерене ка Windowsу 9.

Vista је позната као један од највећих Microsoft-ових промашаја у историји, а стидљиво се поручује да ни Windows 8 није далеко.

Компанија се нада да ће му многи када Windows 9 изађе, одмах дати шансу и заборавити на Windows 8, а који је најбољи начин да се то постигне него да се онима који имају Windows 8 бесплатно да Windows 9? Остаје да се види да ли ће компанија из Редмонда бити спремна на овакав потез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана