Windows 10 стиже крајем лета 2015.

Агенције
Windows 10 стиже крајем лета 2015.

Ако је вероватни последњим најавама, нови оперативни систем компаније Microsoft, Windows 10, требало би да буде званично представљен крајем лета 2015. године.

Уколико се вратимо назад у септембар када је Microsoft најавио Windows 10, сјетићемо се да су тада компанијини руководиоци само поручили да ће оперативни систем бити објављен касније у току слиједеће године.

Сада нам је Microsoft-ов ЦОО Кевин Тарнер ипак дао нешто више детаља о томе, и поручио прво да је план да developer preview буде спреман за почетак љета.

А онда, крајем љета или почетком јесени, Microsoft би требало да начини Windows 10 доступним свим корисницима. То је садашњи план, а уколико се ствари промјене, бићемо обавештени, поручују из Microsoftа.

Тарнер је објаснио да би компанија почетком прољећа могла бити спремна да дискутује више о искуству за крајње потрошаче на Windowsу 10, што највјероватније значи да би ово могао бити датум када ће сви добити дугоочекиваи Windows 10 Consumer Preview.

Такође, недавно смо имали извјештаје да Microsoft тестира интерно Windows 10 и за телефоне. Али оно што је подједнако важно је потврда да ће сви Windows Phone 8 Lumia телефони добити надоградњу на Windows 10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана