Windows 10: Откривен систем ажурирања

Агенције
Windows 10: Откривен систем ажурирања

Windows 10 Preview је откривен ове недjеље са бројним новим функцијама, али Microsoft поручује да ће нове стићи у оквиру будућих ажурирања која би требало да буду испоручивана једном или два пута мjесечно.

Оперативни систем долази са новом функцијом ажурирања која омогућава Microsoftу да донесе побољшања и нове функције на Windows 10, не тражећи чисту инсталацију. Сада се испоставило да компанија ради на два различита начина новог система ажурирања који би требало да помогну корисницима да конфигуришу системе, како би добијали побољшања у зависности од потреба које имају.

Род Трент из WindowsITPro открива да ће ажурирања бити испоручивана у два различита мода, названа opt-in и lock-down, оба дизајнирана за кориснике различитих категорија. Прошлог мjесеца, док је име новог Windowsа било још енигма, особе упознате са ситуацијом су поручиле да ће нови систем ажурирања помоћи компанији да брже испоручи ажурирања и на тај начин одржи рачунаре корисника у току са новим функцијама онда када оне буду спремне. Иако је ова ствар сјајна за кориснике, исто се не може рећи и за организације гдjе је контролисање ажурирања које се инсталира на сваком рачунару обавезно. Отуда и увођење два различита мода.

Opt-in укључује ажурирања, исправке, и нове функције које ће бити испоручиване корисницима чим буду спремне. Овај мод ће вjероватно бити изабран од стране корисника који желе да виде шта има ново у оперативном систему чим Microsoft заврши развој нових опција, али је очигледно да би у овом систему могло да дође до грешака и других проблема. Са друге стране, lock-down мод би требао да привуче пословне кориснике код којих је држање на оку нових ажурирања много важније. Компаније ће у потпуности контролисати побољшања која се испоручују њиховим рачунарима, а само ажурирања и безбjедносне исправке ће бити испоручиване, тако да нема нових функција које би могле да представљају ризик због грешака које погађају перформансе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана