WhatsApp уводи велику промјену

ГС
WhatsApp уводи велику промјену

WhatsApp је до сад за повезивање корисника користио њихов број телефона или QР код који су корисници могли скенирати како би се повезали и могли си слати поруке. Но, у WhatsApp-u раде на још једној опцији која би повећала сигурност корисника, али и омогућила лакши проналазак и њихово повезивање.

Како је објавио портал WAbetaInfo, који редовно извјештава о новим и будућим опцијама у ЊхатсАппу, ради се на развоју корисничких имена која би корисници користили умјесто бројева телефона. Тачније, према тренуто доступним подацима, приликом размјене порука, корисници не би међусобно могли виђети бројеве телефона.

Једном кад корисници одаберу своје јединствено корисничко име, моћи ће га дијелити с другим корисницима, а да при томе не откривају друге особне податке. Иако није јасно кад би ова опција могла постати доступна корисницима, зна се да једном одабрано корисничко име не би било трајно, већ би га корисници могли промијенити у сваком тренутку.

Осим тога, у WhatsApp-u развијају и могућност претраге корисника по његовом корисничком имену, што би требало олакшати само проналажење корисника.

За сад је овај опција у развоју за њеб и Андроид верзију апликације, али је за вјеровати како ће исто бити доступно и корисницима иОС-а у неком тренутку.

Оно што није познато је кад би ова опција и службено могла бити укључена у апликацију, али ако је судити по ранијим најавама, то би могло бити кроз неколико тједана или мјесеци, пише Зимо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана