WhatsApp корак ближе функцији која ће ограничити ширење дезинформација

ГС
Foto: Илустрација

WhatsApp наизглед уводи нова ограничења за просљеђивање порука другим групним четовима у својој iOS апликацији, промјена која би могла да помогне у борби против ширења дезинформација.

Познато је да су платформе друштвених медија легло за ширење нежељене поште и дезинформација, које се лако могу дијелити са другим корисницима.

А сада дјелује да WhatsApp ради на томе да сузбије овај проблем.

Како је претходно примјећено у Андроид верзији ове апликације, сада и iOS добија функцију која ограничава просљеђивање порука.

Наиме, корисници у бета верзији могу једном да прослиједе поруку групном ћаскању, али та иста порука не може бити прослијеђена другим групним четовима.

Дакле, када поруку једном прослиједите у групни чет, то нећете моћи да пошаљете ни у један други групни чет, чиме је досег те поруке значајно ограничен, преноси Телеграф.

Ова функција је још увијек у бета фази, те је нејасно када ће бити доступна широј јавности, али сама чињеница да WhatsApp тестира функцију и за Андроид и за iOS, свједочи о томе да су одлучни да лансирају функцију широј публици у скорије вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана