WhatsApp добија занимљиву функцију

GS
Foto: Ilustracija

WhatsApp је нову функцију увео за кориснике Андроида и iOS-а у мају, а сада нешто слично стиже и за веб кориснике.

Коначно, након дугог чекања, корисници WhatsAppa ће добити Chat Lock функцију као нови "слој" безбједности. Поред тога, могу да очекују и редизајнирани сидебар (бочна трака), гд‌је ће бити смјештена и поменута нова функција, односно њена икона.

Chat Lock ће омогућити корисницима да закључају појединачне четове за које не желе да други знају или када желе да шаљу осјетљиве информације. Сцреенсхот приказује иконицу смјештену до иконица Archived Chats и Starred Messages.

За сада нема званичних и прецизних информација како ће ова опција функционисати, међутим, познато је да корисници Андроида и иОС-а користе шифру, отисак прста или Face ID аутентификацију како би приступили закључаним разговорима. На вебу, шифре или чак приступни кључеви, метод аутентификације без шифре која омогућава пријаву с биометријским подацима, могу се користити у ту сврху.

Поред наведеног, WhatsApp Web ће добити редизајнирани сидебар, као и нову шему боја за тамну тему. Циљ промјене боја је смањење напрезања очију у условима слабог освјетљења, док је нови сидебар дизајниран како би се створила симетрија дизајна на свим платформама компаније.

WhatsApp планира још неколико нових функција за мобилне апликације. Корисници иОС-а ће добити подршку приступних кључева, које Андроид већ има. Очекује се да ће сви модели iPhonea са iOS-ом 17 подржавати нову функцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана