Врела седмица на сајбер тржишту

Б92
Врела седмица на сајбер тржишту

БЕОГРАД - Facebook ће своје акције понудити на иницијалној јавној понуди, а очекује се да ће прикупити пет милијарди долара. Вриједност ове компаније процјењује се на између 75 и 100 милијарди долара дневно, а осим овог, ове недјеље сазнали смо још неке податке о пословању компаније.


Осим успјешног пословања, компанија из Пало Алта имала је разлог за славље овог викенда и поводом осмог рођендана, који је Facebook прославио јуче.

Европска унија је почетком недјеље најавила да ће испитати покушај Самсунга да незаконито спречи конкурентске компаније да користе неке од кључних патената, а касније ове недјеље најављена је и истрага против Googleа.

Наиме, Европска комисија ријешила је да паузира увођење промјена политике приватности на Google сервисима јер жели додатно да их испита. Забринутост за нова правила показао је и Мајкрософт, који је ријешио да забринутост око мијењања правила која се појавила у јавности искористи како би промовисао своје производе.

Ове недјеље, Европска комисија одлучила је да одобри преузимање Ериксоновог удјела у заједничкој компанији од стране компаније Сони, а ова јапанска компанија представила је свог новог предсједника, који ће на место Хауарда Стрингера доћи 1. априла.

Према подацима које је ове недјеље објавила аналитичка компанија IDC, Нокија је остала највећи свјетски произвођач телефона (смартфона и обичних мобилних телефона) у 2011. години.

Тројици оснивача сајта The Pirate Bay ове недјеље је потврђена казна од стране апелационог суда, а поред затворских казни, они ће морати да плате и новчану казну од 6,7 милиона долара.

Истраживачи са Caregie Mellon, MIT и Georgia Tech универзитета дошли су до закључка да је свега трећина твитова вриједна читања, али и дали правила за писање бољих тњитова која сте могли да прочитате овдје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана