Вибер предлаже корисницима да спријече непожељне позиве и поруке

GS
Вибер предлаже корисницима да спријече непожељне позиве и поруке

Ракутен Вибер објавио је данас приједлоге функција које би корисницима помогле да спријече непожељне позиве и поруке.

Како су навели у саопштењу, корисницима предлажу да сакрију статусе "прегледано" и "на мрежи", наводећи да та апликација корисницима омогућава да те опције сакрије, у одељку "приватност" у "поставкама".

Приједлог Вибера је и да корисници своју фотографију не излажу онима који им нису међу контактима.

Прецизирали су да је ту опцију могуће уредити у одјељку "приватност" у "поставкама", бирајући опцију "прикажи своју фотографију".

Вибер је предложио корисницима и да подесе да им позиви за придруживање групним препискама буду  убачени у фасциклу "захтјеви за размену порука".

"Корисник увијек може да 'прихвати' позив, послије чега се преписка премјешта унутар екрана свих осталих преписки. Ова функција је омогућена као почетни стандард у Виберу", наводи се у саопштењу Ракутен Вибера.

Међу приједлозима је и подешавање листе за блокирање, конкретно - да се телефонски бројеви који су блокирани у Виберу појаве у листи блокираних, те неће моћи да шаљу поруке или позивају кориснике.

За крај Вибер предлаже укључивање "ИД позиваоца", како би  идентификовали могуће непожељне позиве.

"Како кретање кроз свијет дигиталне приватности и безбједности често може бити заморно, Ракутен Вибер ће ускоро својим корисницима представити нови специјализовани интерактивни чет-бот који ће помоћи и подржати кориснике у сазнањима како могу да заштите све што им је од важности и значаја на мрежи", наводи Ракутен Вибер у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана