Вибер појачава безбједност увођењем верификације у два корака

ГС
Foto: Илустрација

Нова Вибер функција верификације у два корака омогућава корисницима да аутентификују своје налоге, како би смањили ризик од отимања налога и заштитили своју приватност.

Ракутен Вибер, глобални лидер у приватној и безбједној размјени порука и гласовној комуникацији, најављује увођење своје најновије функције - верификације у два корака. Додатни ниво безбједности омогућава корисницима да аутентификују своје налоге користећи пин код и мејл. Ова функција ће се постепено уводити у већем броју земаља током маја.

Виберова посвећеност обезбјеђивању безбједне комуникационе платформе којој је приватност на првом мјесту, огледа се у континуираном раду на новим функцијама попут ове. Поруке на Виберу су већ шифроване с краја на крај, елиминишући приступ подацима трећим странама, а функција нестајања порука омогућава корисницима додатну контролу над тим ко види оно што пошаљу. Најновија функција верификације у два корака је још један примјер Виберове посвећености обезбјеђивању највишег степена приватности - која ће корисницима пружити потребну сигурност у комуникацији на Виберовој платформи.

Корисници који одлуче да активирају функцију верификације у два корака ће креирати шестоцифрени ПИН број и верификовати своју мејл адресу. За пријаву на Вибер преко мобилног уређаја или десктопа - корисник ће морати да верификује налог уношењем свог индивидуалног ПИН кода. У случају да се код заборави, верификована мејл адреса ће се користити да помогне кориснику да врати приступ свом налогу.

Поред тога, посједовање ПИН кода ће спријечити могућност деактивације налога помоћу Вибера за десктоп. Свако ко покуша да деактивира Вибер налог преко десктопа мораће да користи ПИН код.

Нова функција Вибера омогућава корисницима да примијене додатне мјере безбједности како би осигурали приватност својих налога. Верификација у два корака штити од хакера који отимају корисничке налоге ради слања нежељене поште или приступа приватним информацијама. Смањење броја непровјерених налога у оквиру платформе не само да ће смањити број нежељених порука на платформи, већ ће створити ефикаснију и стабилнију апликацију за кориснике да комуницирају са вољеним особама широм свијета. Поред тога, Вибер ради на додавању биометријске аутентификације у будућности.

„Приватност корисника Вибера је у првом плану свега што радимо. Посвећени смо обезбјеђивању безбједне, шифроване апликације са-краја-на-крај за размјену порука, а ова нова функција води корак даље у том смислу”, каже Амир Иш-Шалом, директор информационих технологија у компанији Ракутен Вибер. „Верификација у два корака ће ублажити бриге о безбједности наших корисника и увјерити не само потрошаче већ и предузећа да Вибер обезбјеђује најновију технологију како би се осигурало да платформа остане безбједна, преноси Б92.

Нова Вибер функција верификације у два корака биће представљена корисницима у одабраним земљама Европе, прије него што буде уведена широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана