Viber надоградио апликацију новим занимљивим опцијама

Агенције
Viber надоградио апликацију новим занимљивим опцијама

Најзанимљивија је могућност слања брзих видео порука у трајању од 30 секунди, па би многи корисници управо на овај начин могли да честитају Божић и Нову годину.

Након што је Facebook представио новитете у Messenger апликацији путем које сада шест особа може учествовати у видео разговорима, и Viber је надоградио апликацију с неким новим опцијама које ће развеселити милионе корисника.


Сада се на Viberу, десно од траке за уписивање текста и поред типке која омогућава слање гласовних порука, налази још једна типка, која корисницима омогућава брзо слање видео порука. Једним кратким додиром по икони корисници могу одабрати да ли желе да пошаљу брзу аудио или видео поруку, док дужи притисак на типку аутоматски активира снимање видео-записа – у случају да видео не желите да пошаљете, само повуците прст према лијевој страни и снимање ће се прекинути, а видео избрисати.

Viber је ову опцију представио уочи празника, па у овој компанији вјерују да ће многи корисници, умјесто текстуалним порукама, честитати Божић и пожељети све најбоље у Новој години управо путем видео порука.

Снимање оваквих видео порука ограничено је на тридесет секунди, а осим ове опције надоградња Viberа доноси и екстензије за chat, путем којих корисници могу да претражују и дијеле садржај директно из разговора унутар апликације, редизајнирани су и смајлићи и повећан је број корисника који могу да учествују у групним видео разговорима на чак 250.

Иначе, Viber је 2014. године преузела компанија Ракутен за 900 милиона долара, а овај комуникациони сервис има око 860 милиона регистрованих корисника, од чега је око 260 милиона активних корисника.

Што се будућности Viberа тиче, на Tech Cruncheу кажу да би ова компанија могла све више да се окрене е-трговини и финансијским сервисима тако да би у ускоро путем ове апликације чак могли и да се купују ствари или да се обавља новчана трансакција – тренутно већ тестирају неке опције у сарадњи с Western Union.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана