Vertu for Bentley: Смартфон који кошта као 20 iPhoneа

Б92, Daily Тelegraph
Vertu for Bentley: Смартфон који кошта као 20 iPhoneа

Компанија Vertu представила је свој нови смартфон настао у сарадњи са чувеним произвођачем аутомобила, компанијом Bentley. Резултат те сарадње је луксузни телефон који вриједи као 20 нових iPhoneа.

Vertu, компанија коју је основала Нокиа са посебном орјентацијом ка модним брендовима и трендовима, познат је по солидним телефонима који нису технолошки револуционарни, већ је сва пажња усмјерена на дизајн и квалитетну израду. Сваки од телефона који Vertu произведе ручно је рађен и на полеђини посједује угравирани потпис онога који га је израдио, чиме постаје јединствени, оригинални примјерак.

Такав је случај и са новим смартфоном који Vertu потписује заједно са компанијом Bentley, чувеним именом у свијету луксузних аутомобила. Једноставно назван Vertu for Bentley, овај смартфон кошта 10.700 британских фунти, односно нешто више од 13.000 евра.

Како пише британски Дејли Телеграф, за ту цијену добићете одличан, не и револуционаран смартфон. Ништа што, примјера ради, Samsung Galaxy S5 не може да вам пружи за знатно мање новца.

Оно чиме се Vertu for Bentley може похвалити јесте импресивна спољашњост. Како тврди извршни директор компаније Vertu Масимилиано Пољиани, овај смартфон одсликава сву раскош савременог британског занатства.

Телефон металног кућишта долази у ручно израђеној, кожној футроли са свим препознатљивим Bentley обиљежјима, укључујући и дијамантске украсе. Кориснику телефона уз то је све вријеме на располагању и тим асистената, па једним позивом могу да се рјеше бројни проблем, наводе из Bentleyа.

Vertu for Bentley је први телефон који је резултат петогодишње сарадње ове двије компаније и ускоро ће бити пласиран широм свијета. Ранији Vertu телефони највећу продају забиљежили су у Русији и на Блиском истоку, али и у остатку Азије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана