Велико интересовање за руске teXnet таблете

Танјуг
Велико интересовање за руске teXnet таблете

Таблети руске марке teXet, који почињу да се пробијају на европска тржишта, производе се у фабрици тајванске компаније Foxconn у чешком граду Пардубис.

За јефтине уређаје марке teXet већ влада велико интересовање, преноси чешки економски сајт ihned.biz.

Директор и сувласник фирме TeXet Global Александер Павлов очекује ускоро потписивање уговора са великим купцем који би наручио десетине хиљада комада.

Прва серија произведена у Чешкој од 500 комада таблета модела ТМ-7854, који кошта око 4.000 круна (145 евра) је већ распродата. Ове седмице у Foxconnу почиње производња још око 10.000 таблета четири различита модела.

"Зависи од потражње, али Foxconn може да произведе до 2.000 комада недjељно", рекао је Павлов. Током наредне године планирано је да фирма из Чешке испоручи више од 150.000 комада тог производа.

Осим таблета у Пардубисама би требало да почне и производња смартфона и камера за аутомобиле.

Електроника из Пардубиса је намијењена купцима који не траже најмодерније техничке карактеристике, какве нуде компаније као што су Самсунг или Apple, него су фокусирани углавном на ниску цијену.

Цијена је за купце и даље важна, али расте и значај квалитета. Када људи уложе новац, очекују да уређај ради бар двије године, нагласио је Павлов.

Прави квалитет, према њему, нуди пардубицки Foxconn, који је у стању да гарантује све европске стандарде. Foxconn сада производи таблете од дијелова увезених из Кине.

У плану је постепени прелазак дијела производње компоненти у Пардубице. TeXet глобал своје производе, осим у Чешкој, продаје и у Словачкој, Пољској и Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана