Велика промјена ће обрадовати кориснике Инстаграма

GA
Велика промјена ће обрадовати кориснике Инстаграма

Инстаграм је омогућио корисницима да у једном посту подијеле до 20 фотографија или видео снимака, што је значајно повећање у односу на претходних 10. Ова промјена долази као дио континуираног унапређења функционалности Инстаграм карусела, који је први пут уведен 2017. године.

Сада, сваки карусел пост може садржати до 20 различитих садржаја, што је посебно добро за кориснике који желе да креирају такозване "photo dump" постове или да деле веће колекције слика и видеа. Поред тога, Инстаграм је већ увео опције попут додавања музике у позадини и могућност колаборативних постова где више корисника може да допринесе једном каруселу. Већи лимит би могао додатно да побољша ове функције, посебно када више људи доприноси једном посту.

Ова промјена доводи Инстаграм у ближе поређење са ТикТок-ом, који тренутно подржава постове са до 35 фотографија. Иако је ТикТок првенствено познат по кратким видео записима, фотографије су такође постале популарне на платформи кроз различите формате и трендове. Занимљиво је да овакав приступ још увек није потпуно интегрисан у Инстаграм културу, али повећање броја слајдова могло би да подстакне кориснике да експериментишу са оваквим садржајем, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана