Ускоро збогом онлајн лозинкама?

BBC
Ускоро збогом онлајн лозинкама?

Памћење низа слова и бројева као приступне лозинке изгледа да ће у врло блиској будућности бити прошлост, јер Google покушава да уведе принцип по којем ће се уређајима и интернету приступати помоћу сатова или дијелова нашег тијела.

У будућности изгледа да уопште нећемо морати да памтимо било коју лозинку за приступ уређајима, интернету или мобилним апликацијама и то ће изгледати као нека врста архаичног понашања. Пријављивање на различите налоге и уређаје ће тако постати нешто о чему нећемо више толико мислити, јер ће се сигурносне мјере бити уграђене у технологију коју користимо - носиве ствари попут сатова, пише BBC.

Као једна од чланица тима "Унајмљених хакера" Париза Табриз води један тим инжињера у Googleу који ради на унапређењу сигурности у компанији, а њен посао између осталог подразумијева и проналазак технологије која ће омогућити лакши и сигурнији приступ нашим омиљеним уређајима и сајтовима, без икаквог угрожавања сигурности.

Позната под надимком "Принцеза сигурности" она са својим тимом већ има визију свијета без лозинки, које ће бити заправо инкорпориране у ствари које свакодневно носимо са собом, попут сатова, па чак и неких дијелова наших тела које би, како тврди, такође могли да послуже тој сврси.

Ближимо ли се потпуно новој ери у заштити података?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана