Ускоро ће моћи да вам шаљу мејлове и без адресе?

BBC
Ускоро ће моћи да вам шаљу мејлове и без адресе?

Ускоро би у ваш Google инбоџ могла да стигне порука буквално од било кога, чак и у случају да он не зна која је ваша мејл адреса и то захваљујући новој "опцији" коју Google уводи на Gmail и Google+.

Иако Google каже да ће новина "омогућити лакшу комуникацију са пријатељима", заговорници приватности на интернету су већ почели да дижу пршину.

"Ово је врло близу збрке са Google Buzz сервисом", каже за BBC Марк Ротенберг из Центра за електронску приватност, поредећи тако ову новину са случајним објављивањем корисничких Gmail контаката из времена кратковечног Buzzа.

Судећи по ономе што је објављено на Google блогу, сви који имају Google+ налог ће моћи да шаљу другим корисницима те друштвене мреже директне поруке, које ће им стизати у Inbox, налик мејловима.

Ипак, то им неће открити вашу адресу.

"Ваша адреса неће бити видљива за Google+ контакте осим ако им је не пошаљете у поруци. Такође, ни њихова адреса неће бити вама откривена, осим ако није написана у поруци", објашњава Google.

Наравно, опција да се ова могућност угаси ће постојати у подешавањима, али ће она у старту бити упаљена.

Како је објашњено, корисницима ће бити понуђен избор три опције - прва (која ће бити аутоматски упаљена) омогућава свима да вас контактирају без вашег ранијег пристанка, друга омогућава директан контакт овог типа само вашим пријатељима из плусових "кругова", а трећа је потпуно онемогућавање ове опције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана