Украдено више од 400.000 Yahoo лозинки

Vijesti.me
Украдено више од 400.000 Yahoo лозинки

Интернет портал Yahoo је потврдио крађу лозинки, а компанија је објавила и покретање интерне истраге везане за тај случај, пренио је француски дневник Ле Монде.

Пропуст у једном од поддомена Yahoo Voicea, услуге за веб телефонију Интернет компаније Yahoo је, како се претпоставља, омогућио хакерима да дођу у посјед 453.000 идентификација за конекцију.

Коначан исход би могло да буде упозоравање Yahooа на безбједност података.

Идентификације су објављене на веб сајту “DZZD Company ”.

“Под-домен и осјетљиви параметри нису објављени како би се избјегла додатна штета”, саопштили су хакери и истакли да је циљ био да се Yahoo упозори на недовољну безбједност његове услуге.

Компанија Yahoo се извинила корисницима због пропуста, али у званичном саопштењу додају како је мање од пет одсто украдених лозинки имало ваљан облик.

Облик лозинке 123.456 је кориштен код 1.666 налога, док је лозинку password имало 780 корисника. Остале лозинке кој су најчешће име, међу којима су Маггие и Мицхаел, као и лозинка облика комбинације броејва 123.123. Најчешжа дужина лозинке је седам карактера.

У компанији препоручују корисницима да промијене своје лозинке и упознају се са савјетима за безбједност на компанијској страници security.yahoo.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана