Украдено 7.000 нових Wii U конзола

Aгенције
Украдено 7.000 нових Wii U конзола

Нико више није изненађен када прочита вијест о крађи пошиљке нових Apple-ових геџета или Playstation конзола, али Нинтендо сада може да се "похвали" да је преживио највећу крађу гејминг опреме у историји и то нових "Wii U" конзола.

На аеродрому "SeaTac" у Сијетлу, група (за сада) непознатих лопова присвојила је камион у коме су била 64 контејнера са новим Нинтендовим конзолама. Укупно, то је око седам хиљада конзола, а полиција вриједност украдене робе процјењује на 2,28 милиона долара.

Како преноси Eurogamer, половина украдених конзола било је "Deluxe", а остатак у "Basic" издању. Лопови су се на аеродрому појавили са два мања камиона и у њих помоћу виљушкара утоварили "пакете" вриједних конзола.

Полиција сматра да ће се лопови сами "открити" преко eBayaа или неког другог on-line сервиса, с обзиром да неће бити лако да се "сакрије" 7.000 уређаја и да ће морати да се продају много јефтиније од тржишне цијене.

Велике крађе гејмерске опреме и игара догађају се редовно посљедњих мјесеци - у Холандији је украден пун шлепер копија игре Assassin's Creed III, а лопови никада нису откривени. Крађе копија Call od Duty игара више нико ни не помиње...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана