Твитови који вриједе стотине хиљада долара

Aгенције
Твитови који вриједе стотине хиљада долара

На први поглед могло би да вам се учини да познате личности на друштвеним мрежама објављују шта год им падне на памет. Међутим, многи од њих твитовање схватају као бизнис који доноси не сасвим занемарљиву зараду.

Британски лист Дејли Мејл објавио је занимљиву причу о наизглед обичним твитовима који у стварности нису ништа друго него рекламе вриједне и стотине хиљада долара на годишњем нивоу.

Наиме, звијезде сапунице "Corporation Street" недавно су позване на догађај у организацији лажне компаније "Puttanta Aziendale ". Након што су им на поменутом догађају подељени бројни поклони, славни су брзо похитали на Twitter и написали похвалне коментаре о лажној компанији.

Иако многи од њих тврде да су преваром наведени на писање ових порука, експеримент је привукао пажњу медија на славне и њихове објаве које су углавном најобичнија реклама за коју узимају новац.

Један твит - 7000 фунти

Примjера ради, Ким Кардашијан има преко 18 милиона пратилаца на Twitterу, а за један твит од 140 знакова понекад зна да прими и до 7.000 фунти.

У Великој Британији, Вејн Руни објављује унапред припремљене рекламе за компаније "Нике".

Међутим, поједини нису толико очигледни у својим објавама. На примjер телевизијски презентери често изузетно похвално говоре о разноразним дизајнерима, а спортске звијезде се на Twitterу хвале аутомобилима. Могло би вам се учинити да је ријеч о пуком хвалисању, али у стварности, ријеч је о плаћеним огласима.

Нико није изненађен, али цифре су занимљиве

Наравно, ово никог не би требало посебно да изненади, али критичари тврде да је Twitter постао најобичнији бизнис и да су некада искрене објаве познатих постале ништа друго него још један начин да спонзори пошаљу своје поруке потенцијалним муштеријама.

Звијезде годишње зараде и неколико стотина хиљада долара (нешто у новцу, а дио у даровима). Довољно је само јавно изнети "властита" размишљања милионима обожаваоца.

Елизабет Харли често је препуна хвале за компанију "Estee Lauder", Викторија Бекам не престаје твитовати о ципелама са потписом "Manolo Blahnik" и "Прада", а Џастин Бибер све вријеме помиње свог спонзора, компанију "Адидас".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана