Твитер суспендовао налоге више новинара који су критиковали Маска

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН- Твитер је суспендовао налоге неколико новинара Њујорк тајмса, Вашингтон поста, Си-Ен-Ена и других медија који су недавно писали критички о његовом новом власнику Илону Маску, преноси АП.

Компанија није објаснила зашто је уклонила налоге и учинила да њихови профили и ранији твитови нестану, наводи америчка агенција.

Изненадна суспензија новинара услиједила је након одлуке  Твитера у сриједу  да суспендује налог @ЕлонЈет који је пратио кретање приватног авиона Илона Маска.

Милијардер је твитом одговорио како се правила о забрани објављивања личних података примењују на све, укључујући и новинаре.

Касније је додао: „Критиковати ме је сасвим у реду, али доксинг моје локације у реалном времену и угрожавање моје породице није.“

Доксинг је израз за прикупљање података о другој особи на интернету и њихово објављивање с намјером да се та особа прикаже у негативном свјетлу.

Портпарол Њујорк тајмса оцијенио је да је суспензија Твитер налога низа истакнутих новинара упитна и несретна и да нису добили никакво објашњење зашто се то догодило.

Си-Ен-Ен је саопштио да су суспензије забрињавајуће, али не и изненађујуће, и затражили су објашњење уз најаву да ће поновно процијенити свој однос с Твитером на основу одговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана