Твитер признао да је било проблема са безбjедношћу функције Твитер кругови

Танјуг
Твитер признао да је било проблема са безбjедношћу функције Твитер кругови

САН ФРАНЦИСКО - Твитер је, после више недjеља, признао да је повриjедио приватност својих корисника и да je објавио твитове које нико није требало да види осим њихових најближих пријатеља.

Функција Твитер Кругови  омогућава корисницима да формирају ексклузивну листу пријатеља и да објављују твитове које само они могу да читају, преноси британски лист "Гардијан".

Слично поставци Блиски пријатељи на Инстаграму, они омогућавају корисницима да дијеле приватне мисли, експлицитне слике или непрофесионалне изјаве, без ризика да ће их видејти њихова шира мрежа.

Међутим, у мејлу погођеним корисницима у коју је "Гардијан" имао увид, Твитер је признао да ти твитови нису били обезбијеђени.

-Безбједносни инцидент који се догодио раније ове године можда је омогућио корисницима ван вашег Твитер круга да виде твитове који би иначе требало да буду ограничени на одређен круг људи, за које сте их објављивали - каже се у мејлу.

Недјељама су корисници Твитер Кругова пријављивали да су добијали лајкове и прегледе са налога који није требало да их виде.

Твитер, чија је прес служба у великој мјери отпуштена и постављена да аутоматски одговара на захтјеве за коментар, није реаговала на примједбе.

Компанија је навела, у међувремену, да је проблем идентификован и одмах отклоњен тако да твитови у оквиру Твитер круга више нису видљиви изван круга пријатеља корисника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана