Твитер изгубио половину прихода од реклама

GS
Foto: ABP

Компанија Твитер изгубила је скоро 50 одсто прихода од реклама, од када ју је прошлог октобра преузео Илон Маск.

То је саопштио Маск и додао да Твитер у јуну није забиљежио повећање продаје реклама које је очекивао, али да јул "нешто више обећава", преноси ББЦ.

Твитер се бори са великим дугом, а новчани ток је и даље негативан, рекао је Маск током викенда.
"Морамо да постигнемо позитиван новчани ток прије него што предузмемо била шта друго”, написао је Маск у једном од Твитова.

Након отпуштања хиљада запослених и смањења рачуна за услуге у клауду, Маск је рекао да је Твитер на путу да у 2023. оствари приход од три милијарде долара у односу на 5,1 милијарду долара у 2021. години.

Међутим, наводи ББЦ, мјере смањења трошкова нису биле довољне да изазову повратак оглашивача који су отишли након промјена у правилима модерирања садржаја. Мегана Дар, бивша шефица у компанији Снеп и Мета, која је власник новог Твитер ривала Тредс, рекла је да се компанија мучила прије него што је Маск откупио.

“Илон и Твитер су тренутно у искрено тешкој позицији. Ипак, да будемо фер према Илону, видјели смо тај пад прихода на Твитеру и раст прихода од прије Илона - постоји нека врста сталног пада”, рекла је она.

Директорка за инвестиције компаније Џеј Ем Фин, Луси Коутс, сматра да је Маск "живописна фигура", која ће вјероватно преокренути овај негативан тренд, али да ће му бити неопходно неко вријеме да то постигне.

“Нажалост, он мора да плати дуг од 11,57 миљарди евра до краја јула, тако да ћемо можда видјети већи притисак на акције Тесле ако Маск буде принуђен да прода више удјела у тој компанији”, закључила је Коутс.

У међувремену, Линда Јакарино, која је раније била шефица оглашавања у НБЦ Универсалу, преузела је функцију извршног директора Твитера у јуну, што је потез који сугерише да је продаја реклама и даље приоритет за компанију. Она је истакла да планира да се фокусира на видео, креаторска и трговинска партнерства, а наводи се и да је у раним преговорима са политичким и личностима из свијета забаве, издавачима вијести и медијима, преноси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана