Трамп отворио налог на платформи коју је раније хтио да забрани

Танјуг
Трамп отворио налог на платформи коју је раније хтио да забрани

ВАШИНГТОН - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп отворио је налог на платформи ТикТок коју је, док је био на власти, желио да забрани.

Портал Политико навео је да је Трамп окачио снимак у суботу увече у којем поздравља публику на догађају организације за борилачке спортове УФЦ у Њу Џерсију, преноси Ројтерс.

Трампов покушај да укине ТикТок 2020. године је блокирао суд, а у марту ове године је изјавио да та платформа представља пријетњу за националну безбједност Сједињених Америчких Држава.

Он је тада и додао да би забрана ТикТока повриједила неке младе људе и да би ојачала платформу Фејсбук.

Трамп тренутно на ТикТоку има 685 хиљада пратилаца.

Компанија "ByteDance", власница ТикТока, покушава да се жали америчком суду на закон који је усвојен у априлу, којим се захтјева да ТикТок буде продат до јануара сљедеће године уколико не жели да буде забрањен у САД.

Бијела кућа је саопштила да жели крај власништву те платформе базираном у Кини због забринутости о националној безбједности, а не забрану ТикТока.

Из те платформе је речено да неће дијелити податке америчких корисника са владом Кине и да је предузела значајне мјере за заштиту њихове приватности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана