Toshiba представила Portege З10t

Агенције
Toshiba представила Portege З10t

Као одговор на растућу потражњу са комбинацијом лаптоп и таблет рачунара међу пословним професионалцима, Toshiba Evropa GmbH је представила Portege З10t.

Овај танак расклопив рачунар са Windows 8 Pro системом је Ultrabook који се једним кликом претвара у практичан и интуитиван таблет. Професионалним корисницима који желе рачунар прилагођен својим потребама нуди пуну флексибилност.

Захваљујући опцији Toshiba Easy Guard, корисници могу бити сигурни у савршен рачунарски доживљај.

Европска продаја новог ултра-преносивог уређаја Portege З10t са Full HD дисплејем осjетљивим на додир и пуном јасноћом величине 29,5 цм (11,6 инча) почиње у другом кварталу 2013. године.

"Таблет рачунари су све популарнији међу пословним корисницима и ми сада виђамо много професионалаца који носе два уређаја: лаптоп и таблет", каже Мет Мекдауел, маркетинг директор за дигиталне производе и услуге у компанији Toshiba Evropa GmbH. "Са уређајем Portege З10t, направили смо рjешење које у једном уређају спаја погодност коришћења са практичном употребом и испуњава све професионалне рачунарске потребе. Без обзира да се ли користи као таблет или лаптоп, корисници увијек могу да се ослоне на комплетне перформансе које нуди Ultrabook™ технологија."

Таблет режим рада уређаја Portege З10t нуди погодности у извршавању различитих рачунарских задатака, као што је вођење биљешки током семинара и претраживање интернета у покрету.

Међутим, када обрада докумената захтјева унос велике количине података као главни приоритет, овај уређај се трансформише у формат лаптопа уз комплетну подршку расклопивог позадинског освјетљења.

У оба режима рада, Portege З10t нуди велике и брзе перформансе захваљујући најновијим Intel® Core™ процесорима за Ultrabook™ и уграђеним SSD велике брзине.

Portege З10t нуди бројне погодне начине за навигацију и унос података. У лаптоп режиму рада, корисници имају лак приступ физичкој тастатури а могу и да куцају текст на дигиталној тастатури. Даља навигација кроз меније је могућа коришћењем команди за прсте на екрану осjетљивом на додир или multi-touch touchpedу.

Коришћењем карактеристика Portege З10t таблета, екран осjетљив на додир свих десет прстију гарантује интутитиван доживљај претраживања. Исто тако, уз опциони DigitizerPen, корисници могу да цртају скице на екрану таблета, прецизно додирну одређено мjесто да замjене курсор или прецизније навигирају кроз меније. Опција препознавања рукописа има огромну практичну вредност јер претвара биљешке направљене на екрану у дигиталне документе који могу да се обрађују.

Тастатура је отпорна на проливање течности и у случају таквих ситуација не мора да значи да ће подаци бити изгубљени.

Portege З10t има неколико напредних сигурносних и карактеристика за управљање подацима: Intel® Anti-Theft функционалност смањује ризик од неовлашћеног приступа, Trusted Platform Module (TPM) штити најважније локално ускладиштене податке, а Intel® vPro™ технологија представља свеобухватну уграђену сигурносну мjеру прилагођену коришћењу рачунара и претњама по његову безбjедност. Поред додатне сигурности против најновијих рачунарских претњи, Intel® vPro™ такође омогућава IT секторима да прате, одржавају, поправљају и ажурирају Portege З10t на даљину.

Portege З10t долази са напредним карактеристикама конекције за брз пренос података у поуздан приступ мрежи. Одликује се најновијим USB 3.0 портовима, који омогућавају много бржу размhену података са додатним уређајима.

Преко HDMI® и RGB, лако може да се успостави конекција са великим екраном, а Intel® Wireless Display технологија омогућава корисницима да шаљу документе и мултимедијалне фајлове на компатибилан ТВ уређај без употребе каблова.

Поред поузданог и брзог приступа мрежи преко Gigabit LAN -а, Portege З10t такође подржава најбовије бежичне технологије, као што су HSPA и LTE за брзу размjену података и синхронизацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана