Тинејџер тражи 50.000 долара да престане пратити авион Илона Маска

ГС
Foto: Принтскрин

Деветнаестогодишњи Sweeney је привукао пажњу након што је магазин Протокол објавио причу о једном од његових профила на Твитеру.

Ријеч је о студенту који води ЕлонЈет профил на којем објављује информације о кретању приватног авиона америчког бизнисмена Илона Маска. Sweeney има још неколико профила на којим објављује јавно доступна податке о летовима приватних авиона славних личности попут Била Гејтса и Џефа Безоса.

Међутим, далеко најпопуларнији профил је Elon Jet, који прати више од 200.000 људи, а та популарност је привукла пажњу и самог Илона Маска.

Прошле године је Маск контактирао Sweeney-a те га је упитао да ли може угасити профил тврдећи да представља сигурносни ризик, а понудио му је 5.000 долара. Међутим, Sweeney је у свом одговору затражио 50.000 долара те је поручио да би му то била велика помоћ у финансирању факултета, а можда и у куповини Модела 3, електричног аутомобила који производи Маскова компанија Тесла Моторс.

Маск му је казао да ће размислити, но разговор се није наставио. Sweeney је казао да му је рад на профилу помогао да научи кодирање те је захваљујући томе добио посао у компанији UberJets. Осим тога, размијенио је неколико ријечи с Маском, којег сматра својим идолом.

Међутим, сада је одлучио јавно објавити своју причу након што је Маск изгубио интерес за профил, преноси портал Кликс.

"Много сам уложио рада у профил, 5.000 долара није довољно", јасан је био Sweeney.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана