Тик Ток сада тестира и опцију давања бакшиша најмање

ГС
Foto: Илустрација

ТикТок тренутно тестира нову опцију на својој платформи која би омогућила корисницима да пошаљу бакшиш својим омиљеним ауторима

Из компаније су потврдили да се тренутно ради само о тесту, и да ова опција у апликацији неће још увијек бити опште доступна.

Аутори који су дио овог ограниченог теста, могу да се пријаве за добијање опције бакшиша само у случају да имају преко 100.000 пратилаца и имају добру репутацију. Када креатори пошаљу пријаву за активирање ове функције, биће обавјештени када им налог буде одобрен.

Аутори који су одобрени добиће дугме Типс на свом профилу. Корисници када кликну на то дугме могу директно да пошаљу новац ауторима.

Такође, напоменуто је да новац који аутори добију на овај начин иде директно њима и да сам Тик Ток неће узимати провизију. Није познато да ли ТикТок планира да узима проценат од аутора ако функција прође фазу тестирања, али је то врло вјероватно.

Увијек размишљамо о новим начинима да унесемо вриједност у нашу заједницу и обогатимо Тик Ток искуство, рекао је портпарол Тик Ток-а за Тек Кранч.

Ова функција је најновији подстицај монетизацији на ТикТок и помагању аутора да зарађују путем ове платформе. Прошле године компанија је увела фонд од 200 милиона долара који има за виљ да помогне креаторима у САД да допуне своју зараду. ТикТок такође помаже креаторима да потпишу партнерства са брендовима и спонзорске уговоре, и обезбјеђује монетизацију лајвстримова на самој апликацији.

Узимајући у обзир ТикТоков фокус на напоре за монетизацију, није изненађење што компанија експериментише са начином на који креатори директно примају новац од својих пратилаца.

ТикТок такође није једини друштвени медиј који жели да ауторима понуди више начина да зараде новац. Твитер је почетком ове године тестирао функцију “Тип Јар”, и приступ је врло сличан. Ова опција је омогућена малом броју корисника, укључујући непрофитне организације, новинаре, стручњаке и друге ауторе.

Чини се да су ове новине на друштвеним мрежама начин да се компање такмиче са другим дигиталним платформама које имају мноштво опција да аутори на њима зараде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана