Телеграм нуди побољшања за обавештења

ГС
Foto: Илустрација

У новом ажурирању, Телеграм је објавио да ће корисницима омогућити да подесе било који звук за обавјештења која добијају.

Истакнуто је да корисници могу да користе кратке аудио фајлове са свог телефона, као и да сачувају гласовне поруке као тонове за обавјештења уз разговоре. Популарна мрежа истиче да тренутно подржава аудио фајлове и гласовне поруке величине испод 300кб и дужине мање од пет секунди.

Звук се може додијелити одређеним разговорима или читавим групама разговора одласком у Settings > Notifications and Sounds мени. Уколико тренутно не посједујете звук који желите да користите, можете изабрати неки од понуђених у Телеграмовом Notification Sounds каналу.

Поред тонова за обавјештења, побољшања добија и дужина прилагођених утишавања обавјештења. Прије овога, корисници су могли само да утишају обавјештења у периоду од једног сата, осам сати или два дана, док ново ажурирање нуди више опција.

Телеграм је добио и неке измјене у зависности од оперативног система, па су ту сада побољшања за превод у оквиру апликација на iOS-у, који сада има исти број језика као и Андроид верзија.

Апликација омогућава мијењање величине прозора за видео плејер у picture-in-picture моду за Андроид. Ту је и нови анимирани емоџи за храну и друго, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана