Телефони који су највише разочарали у 2014.

BBC
Телефони који су највише разочарали у 2014.

Сајт Phone Arena креирао је занимљиву листу телефона који су највише разочарали током ове године, сваки из различитог разлога.

Наравно, ниједна компанија није имуна на промашаје а они се дешавају и најискуснијима на тржишту. Мобилна индустрија је ове године видjела неколико разочарења када су телефони у питању. Издвојила су се три добра примjера како наочиглед брилијантна идеја може да се претвори у лошу реализацију.

Три највећа разочарења на пољу мобилних телефона, ове године су свакако Amazon Fire Phone, OnePlus One и Nokia X телефони.

Amazon Fire Phone

Подстакнут усjпехом своје линије Kindle Fire таблета, Amazon је храбро најавио улазак и на смартфон тржиште. Тако се 25. јула појавио Amazon Fire Phone. У питању је солидан телефон, по спецификацијама, а опремљен је и гомилом занимљивих и корисних додатака и све то по цијени од 200 долара уз двогодишњи уговор.

Међутим, све ово заједно није било довољно да кориснике убиједи да је Amazon Fire Phone достојна замјена за Galaxy S5 или LG G3. Amazon Fire Phone је прошао толико лоше, да је Amazon остао са непродатим уређајима у вредности од 170 милиона долара.

OnePlus One

Без икакве сумње се може рећи да је OnePlus One одличан телефон. Са дизајном, спецификацијама и функцијама овај модел је достојан ривал било ком овогодишњем flagshipу. Оно што је лоше код овог модела јесте укупна реализација и кампања која се водила у вези са овим уређајем. Најаве уређаја су биле у стилу "2014 flagship killer" и "перфектан смартфон", а све ово је код корисника створило висока очекивања. Усхићење је било још веће када је објављена цијена уређаја од свега 299 долара.

Међутим, све ово је спласнуло када је постало јасно да OnePlus One неће моћи тако лако да се купи. Куповина путем позивница, продаја по већој цијени у малопродаји након тога изазвали су фрустрацију код корисника. Тек од септембра OnePlus је одбацио систем позивница и омогућио нормалан систем преднаручивања телефона, али је тада почетни "хајп" већ спласнуо.

Nokia X серија

Сећате ли се Nokia X, X+, XL и X2 телефона - Нокијине изузетно приступачне линије Андроид-базираних смартфона? Није никакво чудо уколико је одговор негативан, с обзиром да ова линија није успjела да остави никакав траг ни утицај на мобилном тржишту. Microsoft је овог лета прекинуо са развојем линије, без планова за проширењем у будућности.

Nokia X телефони су били јефтини и добро израђени, али су били спори, софтверски лимитирани и у неку руку недовршени. Нису имали приступ Google Play продавници, што значи да су корисници морали да инсталирају екстерне апликације. С обзиром да су пристојни Андроид телефони коштали само нешто више, Nokia X телефони једноставно нису могли да опстану на тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана