Телефони имају рок трајања: Ево колико трају модели популарних брендова

Г.С.
Foto: Илустрација

Телефони, као и све друго, имају одређени рок трајања.

Ево колико могу да трају модели одређених брендова.

Телефони се током времена троше, батерија им ослаби, перформансе постају слабије, а све наведено одражава се на рок трајања уређаја.

Сајт Командо је објавио просjечни животни вijек неких од најпопуларнијих брендова и произвођача телефона, који су доступни на тржишту.

– Епл Ајфонe: 4 до 8 година

– Самсунг: 3 до 6 година

– Гугл Пиксел: 3 до 5 година

– Хјуавеи: 2 до 4 године

Ради се о просечном животном вијеку, а поменуте бројке могу да варирају у зависности од уређаја, преноси Б92.

Животни вијек телефона почиње да откуцава од датума производње уређаја, а не од тренутка када је телефон купљен. Због тога је увијек битно знати када је уређај произведен у фабрици.

Срећом, то можете сазнати тако што ћете погледати датум производње. Он је најчешће наведен на самом паковању уређаја, али ако сте кутију већ бацили, можете у подешавањима телефона пронаћи опције о уређају гдје ћете пронаћи датум или серијски број.

Поред тога, датум производње уређаја можете сазнати помоћу тајног кода. Укуцајте *“06“ у позивалац како бисте сазнали серијски број.

Уколико вам ни то не одговара, на страници СНДеепИнфо можете пронаћи упутство за декодирање свог телефона, јер многи произвођачи кодирају датум производње у оквиру серијског броја уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана