Телефон који је одушевио и агента 007

M:tel
Телефон који је одушевио и агента 007

Десето издање друге сезоне емисије м:агазин на Алтернативној телевизији вас чека у суботу, 14. новембра, у 16:15 часова. Уз водитељицу Јелену Бабић ћете провести двадесет минута невјероватних прича из свијета науке и технологије, али и добре забаве.

У м:агазину, између осталог, погледајте како би читање временске прогнозе ускоро могло да падне у заборав уз Црџосцопе, да паметна флаша за воду заиста постоји и који су то нови модели које је Sony понудио на тржишту.

Cryoscope је уређај који нам информације о времену неће доносити ни у Целзијусима, а ни у Фаренхајтима. Наиме, додир је начин комуникације који сви разумијемо, па су се научници досјетили да бисмо се у будућности управо овако могли информисати о временској прогнози. Метална површина овог необичног уређаја се загријава или хлади, а све у складу са будућим временским условима, док вам временску прогнозу доноси помоћу скоро па савршене термо машине, која вам на јединствен начин показује да ће вани бити топло или не. Замислите да можете осјетити снијег са сјеверног пола на својим прстима или врућину тропских предјела на својим длановима. Управо на такав начин ће вам Cryoscope говорити о временским условима на различитим крајевима свијета. Звучи занимљиво, зар не?

Уколико често пожелите слушати савјете љекара и пити препоручених осам чаша воде дневно, али вам се често дешава да то заборавите, погледајте прилог о паметној флаши Озмо. Она ће вас, заједно са апликацијом која иде уз њу, обавијестити када је вријеме да отпијете још гутљај воде, те да без проблема издржите дан. Озмо ће пратити колико је ваше тијело хидрирано и колико још имате до испуњења дневног циља уношења течности у организам. Такође, све љубитеље кафе ће опоменути оног тренутка када претјерају са својим омиљеним напитком, а уколико будете добри и остварите свој циљ, ова флаша ће вас љубазно похвалити и мотивисати да тако и наставите.

Да бисте се макар на неки начин осјећали као најпопуларнији свјетски агент 007, набавите један од нових Sony-јевих модела паметних телефона, јер су успјели да привуку пажњу и самог Џемса Бонда Бонда. Представљени на сајму у Берлину, Xperia Z5 и Z5 Compact модели су одушевили кориснике широм свијета. Добро познати Sony дизајн је видљив и на моделу Z5, са екраном величине 5,2 инча и Full HD 1080 пиксела резолуције, а  3 GB  RAM-a и 32 GB интерне меморије свакако нису на одмет. Овај феноменални телефон посједује Snapdragon 810 процесор и потпуно нову камеру од фантастичних 23 мегапиксела и невјероватно брзим аутофокусом. И предња камера је побољшана па ће селфији изгледати боље него икад јер има 5.1 мегапиксела.  Компанија Sony готово са сваким моделом уједно представи и његову компактнију верзију, а тако је било и овога пута. Телефон Xpedia Z5 Compact је нешто мањих димензије, али једнако добрих карактеристика. Овај телефон је као створен за оне који су у сталном покрету, воле мање телефоне, али и фотографисање. Ако су се допали Џемсу Вонду, требало би да и ви будете задовољни.

За све теме о којима бисте жељели да чујете нешто више, наш е-mail [email protected] је доступан у сваком тренутку. Чекамо вас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана