Технологија је владар наших живота

Агенције
Технологија је владар наших живота

Продор паметних телефона, таблет рачунара и осталих мобилнох технологија из коријена је промијенио понашање запослених, показала је једна анкета, а пренијеле су агенције.

У истраживању које је спроведено како би се одредио утицај нових технологија на свакодневно понашање, показало се да преко 29% запослених "ради из кревета", а сличан проценат анкетираних је изјавио да проверава мобилни телефон одмах по устајању из кревета - прије него што се умију и пожеле добро јутро свом партнеру.

Према подацима анкете у којој је учествовало 1.000 људи, један о д пет испитаних који са собом носи посао у кревет проводи недјељено близу 14 сати у активностима из лежећег положаја.

Већина (75%) оних који раде у кревету раде то више од 30 минута сваког дана, што је око 3,5 сата на недјељном нивоу.

Истраживање је показало да скоро четвртина оних који раде из кревета то чине више од 2 сата дневно, па то на крају седмице износи скоро 14 сати.
Клер Селик из компаније која је била укључена у истраживање је нагласила да су подаци показали да паметни телефони и преносни уређају имају велики утицај на то како се људи понашају ван радног времена, чак и у спаваћој соби.

- Ипак, врло битна ствар је заправо то да смо ми постали озбиљни зависници од својих телефона - и у професионалном и у приватном животу. Зато је важно да подаци који се у њима налазе буду добро заштићени и да никада не дођу у погрешне руке - додала је она.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана