Сутра премијера „плејстејшна 4

Aгенције
Сутра премијера „плејстејшна 4

Сајам Е3 у Лос Анђелесу традиционално окупља компаније које се баве видео-играма и заљубљенике у ову индустрију како би на једном мјесту представили нове наслове и технологије. Скуп који почиње сутра обиљежиће представљање конзола PS4 и Xbox One, али и оних које тек треба да постану дио гејминг заједнице.

Sony Playstationa 4
Видjели смо како изгледа гејмпед, видjели смо замагљени видео који приказује обрисе новог PS4, а сада ћемо коначно видjети нову конзолу јапанског произвођача. Након осам година, „Сони" ће открити како изгледа четврта генерација PS-а. Помало је већ постало фрустрирајуће то одлагање, али чекању је дошао крај.

Xbox One
Конзола компаније „Мајкрософт" многе је одушевила брзином одзива, графиком и напредним могућностима управљања. Иако сајам званично траје од 11. до 13. јуна, опширније представљање за медије биће одржано данас како би новинари добили одговоре на нагомилана питања након премијере прије десетак дана. Осим тога, биће представљен велики број нових наслова док су оставили простор и за додатна изненађења којима желе да привуку играче.  

Остале конзоле
Идеје о малој, лако преносивој конзоли солидне снаге постоје већ дуже вријеме и произвођачи су кренули у трку за производњу оваквог хардвера. Највише пажње привлачи SteamBox, која би требало да сервис за преузимање и куповину игара „steam" пренесе са рачунара на конзоле и тако додатно повећа број корисника. Друга популарна конзола која се спомиње је Ouya, мала преносна кутијица која ради на Андроид оперативном систему и има приступ „Гугловој" продавници апликација. Цијена око 100 евра.

Игре
Наравно, пажња на Е3 сајму ће бити усмјерена и на нове наслове. Ко је пратио овај скуп раније, навикао је на бројна изненађења и нове занимљиве видео-игре. Сада је готово извјесно да ћемо видјети наставке за Battlefield 4, Call of Duty, Assassins Creed за које се могло и претпоставити да ће имати премијеру управо на овом сајму. Уједно од Watch Dogs, компаније Убисофт се очекује да постане једна од најпопуларнијих игара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана