Стижу јефтинији модели паметних сатова

GS
Foto: X.com

Поред класичних модела те најјачих и најскупљих модела Ултра, Apple у својој понуди има и јефтиније моделе паметних сатова - Apple Watch СЕ.

Слично као и с моделом СЕ iPhonea, ови модели немају све функционалности јачих модела, али за већину корисника, поготово оних који су опрезни око трошкова и имају ограничен буџет, то је све што им треба.

Прошле седмице представљени су Appleovi новитети, који су укључивали нови модел 10 и надограђени Ултра 2, а том приликом помињало се како у компанији тестирају и нови модел Apple Watcha СЕ. 

Према тим гласинама, овај сат требао би имати пластично кућиште, што значи да би могао бити још јефтинији у односу на актуелни модел сата СЕ, а треба нагласити како би тај уређај требао бити направљен од тврде, односно издржљивије пластике, преноси Зимо.

Као што је очигледно, овај модел сата није представљен, но то не значи да је компанија од њега одустала, већ само да је - одгођен. 

Службено нема информација о самом уређају, али аналитичари вјерују како би га Apple могао представити сљедеће јесени. Apple је први модел сата СЕ представио 2020.године, заједно с моделом Watch Сериес 6.  Тај је уређај имао исти екран и кућиште као и скупљи модел, али га је покретао старији процесор, није имао always-on екран нити ЕКГ. Зато је његова цијена износила 279 долара.

Двије године послије Apple је представио нови модел из серије СЕ који је надоградио с истим чипом као и модел Watch Сериес 8, али и даље није имао поменуте опције, али зато је био још јефтинији - коштао је 249 долара.

Нови модел требао би, дакле, бити направљен од тврде пластике, а још један новитет је и већи избор боја у којима ће бити доступан, према једном од најмјеродавнијих аналитичара када су у питању Apple и производи ове компанијем Марку Гурману. 

Занимљиво, он каже како би увођење нових боја могло значити како би овај сат могао бити занимљив и д‌јеци, чиме би компанија могла проширити базу својих корисника.

Пластични сат је, према Гурману, и даље у развоју - Appleovi инжењери наводно имају проблема у производњи и преласку на пластику, а за очекивати је да би се то до сљедећег септембра и представљања нове генерације гадгета ове компаније требало ријешити. 

Поред тога, готово је сигурно да ће нови СЕ имати и бољи процесор, а биће занимљиво вид‌јети хоће ли и јефтинији модел напокон добити опције попут ЕКГ-а или ће то такве опције ипак бити резервиране за скупље сатове.

С обзиром на то да до представљања има још годину дана, до тада ће се на мрежи сигурно појавити бројне гласине, а потенцијалним купцима најважнија ће бити само једна информација - колико ће Apple Watch СЕ 3 коштати, односно хоће ли бити јефтинији у односу на садашњу верзију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана