Стиже AMD-ов Gizmo 2, мини-рачунар отвореног хардвера

Тпортал
Стиже AMD-ов Gizmo 2, мини-рачунар отвореног хардвера

AMD је саопштио да ће AMD Уградни G-Серија Систем-на-Чипу (SoC) покретати нову Gizmo 2 развојну плочу коју нуди GizmoСпхере, непрофитна заједница произвођача плоча.

Gizmo 2 је друга генерација развојних плоча отвореног хардвера, која нуди програмерима уградних система и напредним Уради-Сам корисницима изузетне рачунарске и графичке перформансе на једној платформи за широк низ Linux и Windowsс базираних развојних пројеката.

"AMD Уградни Г-Серија SoC процесор комбинује моћан CPU и моћан GPU на једном чипу, што Gizmo 2 плочу чини идеалном за Уради-Сам кориснике и професионалце који траже перформансе које су изнад оних перформанси основног нивоа доступних на већини данашњих Уради-Сам плоча", каже Камал Кури, директор маркетинга AMD Уградних Рjешења.

"Gizmo 2 нуди најнапредније компјутерске перформансе и изузетну графику, што омогућава истраживање нових идеја у науци и техници, и подстицај иновацијама везаним за мултијезгрено хетерогено рачунарство".

Базирана на AMD GX-210ХА двојезгреном процесору, Gizmo 2 је моћнија од свог претходника, спојени у један чип 1.0 GHz CPU и 300 MHz GPU с потрошњом од само 9W TDI налазе се на компактној 4" пута 4" плочи.

Gizmo 2 је развојна плоча са једном од највиших перформанси која нуди чак 85 GFLOPS рачунарских перформанси, идеална је за оне који траже додатак или замjену за њихове постојеће платформе основног нивоа.

Gizmo 2 плоча је доступна широм свијета по цени од $199 (USD) кроз Gizmosphere и Елемент14 заједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана