Стигао је Chrome 50, ево шта нам све доноси

Агенције
Стигао је Chrome 50, ево шта нам све доноси

Стабилна верзија 50 једног од најпопуларнијих интернет претраживача представља прилично значајну надоградњу и то за платформе Windows, Linux и Mac. Chrome 50 доноси бољи систем за обавиjештења, а односи подршку за Windows Vista и XP оперативне системе.

Beta, dev и alpha издања 'педесетице' су била доступна већ неко вријеме, а у Googleу су га паметно искористили полирајући претраживач. Крајњи корисници можда неће примjетити апсолутно све измjене, јер их је добар дио усмјерен на девелопере и побољшања перформанси у различитим условима коришћења.


Врло битан податак стиже за власнике Windows Vista, Windows XP и OS X Mavericks рачунара - јер они неће моћи да инсталирају ово најновије издање интернет претраживача Chrome. Није ријеч о неком изненађујућем потезу из Googleа - ствар је била најављена још раније.

Што се тиче сигурносних закрпи, у v50 их је мноштво. Ипак, од битнијих ставки вреди издвојити закрпе за двије високо критичне сигурносне рупе и пет сигурносних пропуста означених као средњег приоритета. Google је овом приликом 'искеширао' 18 хиљада долара онима који су пронашли проблеме у претраживачу.

И док је већина надоградње заправо 'иза кулиса', корисници ће итекако примјетити једну ствар - нови систен обавијештења. Обавјештења ће сада моћи да садрже додатне радње које ће корисници моћи да одаберу по жељи. Chrome 50 могуће је преузети аутоматском надоградњом претраживача или на овом линку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана